duminică, 11 februarie 2018

Invitație. O antologie lirică pentru anul Centenarului Unirii


Stimați colegi,


Un proiect recent al Filialei București Poezie a Uniunii Scriitorilor din România este de a edita, la intervale rezonabile, cîte o antologie care să reunească versurile membrilor săi și să prezinte astfel publicului o selecție convingătoare a valorilor poeziei bucureștene.
          Primul astfel de volum, la care și-au adus contribuția 57 de poeți, membri ai filialei noastre, a apărut în anul 2017, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și a fost prezentat în numeroase lansări cu lecturi publice la București ca și la Cluj, Brașov, Madrid. Tema a fost Strada.
            În anul 2018, tema comună pe care o propun și pe care o consider stimulatoare este legată de aniversarea            Marii Uniri, la 100 de ani după ce Bucureștiul a devenit Capitala României Mari. Sînt sigur că editarea unui volum pe acestă temă va fi sprijinită de primăria orașului nostru.
            Titlul îl voi alege în funcție de textele primite, dar ideea comună propun să fie București – Unire – Unitate. Cum unitatea nu exclude diversitatea, aveți libertatea să tratați această temă și cele conexe după cum vă îndeamnă inspirația.

            Vă adresez solicitarea de a trimite 1-3 texte lirice cuprinzînd o cantitate rezonabilă de versuri, astfel încît fiecare poet participant să beneficieze de un spațiu de 2, 4 sau 6 pagini. O pagină care cuprinde și un titlu poate avea 15-20 de rînduri (versuri și spații între strofe). Am rugămintea să alegeți poeme încă nepublicate în volume, chiar dacă au apărut eventual în presă. Trimiterea textelor presupune acordul autorului pentru apariția lor în antologie. Vă rog insistent să trimiteți numai fișeiere text (.doc sau .docx sau .rtf) cu versurile corectate și culese cu semne diacritce, preferabil cu Times new roman corp 12. Ar fi de dorit ca textele să ajungă pînă la data de 31 martie 2017.

            Precum am spus, libertatea de tratare a temei este deplină. Fac însă apel, prilejul alcătuirii fiind o aniversare, ca limbajul să fie decent pentru a nu expune autorii și volumul unor comentarii răuvoitoare.
Deși toți poeții se bucură de aprecierea noastră, fiind vorba de o anologie a filialei, participarea este limitată la poeții care sînt membri ai acesteia. Vă rog să-i invitați pe toți colegii care ar putea participa și la care nu a ajuns eventual această comunicare.
Adresa de contact este horiagarbea@gmail.com.

Vă mulțumesc și aștept texte.

Horia Gârbea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu