marți, 6 februarie 2018

Antologia Filialei București - Poezie a USR la a șaptea prezentare publică.


Comunicat de presă

Marți 20 februarie 2018, la Clubul Seniorilor Sector 1, București va avea loc prezentarea antologiei „Ce stradă e asta?” a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România însoțită de o lectură publică a unor poeți din antologie. Va fi a șaptea prezentare publică însoțită de lecturi a acestei antologii care a fost înfățișată cititorilor din Cluj, Brașov, București și Madrid. Filiala București-Poezie mulțumește instituțiilor care au sprijinit apariția acestui volum și acțiunile de prezentare.
*
Antologia „Ce stradă e asta?” - Poeți în peisajul urban, este antologia Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor în care sînt prezenți 57 de poeți, membri ai filialei, cu poeme inedite pe tema străzii. Volumul a fost editat de Editura Neuma, cu sprijinul Primăriei Generale a Municipiului București, prin instituția sa Muzeul Național al Literaturii Române. A apărut la începutul lunii octombrie 2017. De atunci anologia a fost prezentată public astfel:
1 - Pe 9 octombrie 2017. La Cluj, la Liceul de informatică, în cadrul FestLit Cluj ediția a IV-a a avut loc prima prezentare publică a Antologiei
2 - Miercuri, 18 octombrie, ora 13, la sediul MNLR din str. N. Creţulescu nr. 8, Filiala Bucureşti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Editura Neuma au organizat lansarea oficială a Antologiei Filialei București-Poezie: „Ce stradă e asta?” în prezența a 40 dintre poeții din antologie. Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor.
3 - Sîmbătă 25 noiembrie, de la ora 14.30, în spațiul de lansări „Mircea Sântimbreanu” al Tîrgului Gaudeamus, a fost prezentată antologia „Ce stradă e asta?” a Filialei București-poezie a Uniunii Scriitorilor din România, Editura Neuma. Lansarea a fost organizată și găzduită de grupul editorial eLiteratura. Mulțumiri poetului Vasile Poenaru și el prezent în antologie. Au fost prezenți și au avut scurte recitaluri unii poeți antologați: Victoria Milescu, Elena Armenescu, Carmen Focșa, Horia Gârbea.


4 - Pe 6 decembrie 2017, la Librăria Șt. O Iosif din Brașov prezentarea antologiei Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, „Ce stradă e asta?”, în cadrul lansărilor comune ale editurilor Libris și Neuma, în organizarea Filialei Brașov a USR.






5 - Pe 12 decembrie 2017. Lectură publică și prezentarea antologiei Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, „Ce stradă e asta?”, Editura Neuma, la Colegiul Spiru Haret București. În cadrul Zilei Liceului Spiru Haret.  Organizatori Filiala 
București-Poezie a Uniunii Scriitorilor și Liceul Spiru Haret prin doamna profesoară Camelia Săpoiu. Colegi prezenți: Victoria Milescu, Clara MărgineanuIon CocoraVasile Poenaru, Horia Gârbea.
6 - Duminică, 14 ianuarie 2018 Parla-Madrid. Prezentarea antologiei „Ce stradă e asta?” a Filialei București-poezie a Uniunii Scriitorilor din România în comunitarea românilor din Madrid, cu sprijinul Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania – ASARS, cu ocazia Zilei Culturii Române.
7 - Marți 20 februarie 2018 Clubul seniorilor sector 1 Prezentarea antologiei „Ce stradă e asta?” a Filialei București-poezie a Uniunii Scriitorilor din România însoțită de o lectură publică a unor poeți din antologie: Simona-Grazia Dima, Niculina Oprea, Ioan Es. Pop, Passionaria Stoicescu, Horia Gârbea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu